ΣΥΝΤΑΓΗ

Tοστ με ομελέτα

τρεις γενιές παράγουμε αυγά

Tοστ με ομελέτα

Υλικά:

  • 1 φέτα του τοστ κομμένη κάθετα

  • 1/2 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο ή λίγη ρίγανη ή δυόσμος (προαιρετικά)

  • 2 αυγά́

  • Αλάτι

  • πιπέρι

  • λίγο λάδι για το άλειμμα του τηγανιού́

  • 1 φέτα ζαμπόν, κομμένη κάθετα

  • 1 φέτα κασέρι ή τσένταρ, κομμένη κάθετα

Εκτέλεση:

 
  • Για να φτιάξουμε το τοστ με ομελέτα, ξεκινάμε χτυπώντας σε ένα μπολ με το σύρμα τα αυγά́ με το φρέσκο κρεμμυδάκι ή τη ρίγανη ή τον δυόσμο και αλατοπίπερο, μέχρι να αφρατέψουν.

  • Αλείφουμε με λίγο λάδι ένα μικρό́ τηγάνι και το βάζουμε σε δυνατή́ φωτιά́. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών και το απλώνουμε σε όλο τον πάτο του τηγανιού́, σε μια λεπτή́ ομελέτα.

  • Βάζουμε στο κέντρο της ομελέτας, δίπλα δίπλα (αφήνοντας λίγο κενό́ ανάμεσα τους) τα κομμάτια του ψωμιού́, τα αφήνουμε ελάχιστα να απορροφήσουν λίγο από́ το μείγμα των αυγών και τα γυρίζουμε από́ την άλλη πλευρά́.

  • Αφήνουμε την ομελέτα με το ψωμί́ να ψηθεί́ από́ τη μία πλευρά́ και με μια σπάτουλα τη γυρίζουμε από́ την άλλη.

  • Αφού ψηθεί́ και από́ την άλλη πλευρά́, γυρίζουμε τις άκρες της ομελέτας προς τα μέσα, φτιάχνοντας ένα τετράγωνο πακετάκι.

  • Απλώνουμε πάνω το ζαμπόν και το τυρί́ και διπλώνουμε το πακετάκι στη μέση.

  • Ψήνουμε για 1-2 λεπτά́ ακόμα, μέχρι να λιώσει το τυρί́.