ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για κρέπες

τρεις γενιές παράγουμε αυγά

Συνταγή για Κρέπες

Υλικά:

  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1 πρέζα/ες ζάχαρη

  • 1/4 κ.γ. αλάτι

  • 1¼ φλ. γάλα φρέσκο

  • 2 κ.σ. βούτυρο (λιωμένο και κρύο) (40γρ)

  • Λίγο βούτυρο για το ψήσιμο

Εκτέλεση:

Για τη ζύμη:

 
  • Όλα μας τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

  • Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα.

  • Προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι.

  • Χτυπάμε καλά με σύρμα τον χυλό να ενωθούν τα υλικά.

  • Αφήνουμε το μίγμα για κρέπες να μείνει και να σταθεί για 1 ώρα.

  • Αν ο χυλός είναι παχύς, ρίχνουμε λίγες σταγόνες γάλα.

Για το ψήσιμο:

 
  • Ζεσταίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

  • Βουτυρώνουμε με λίγο μαλακό βούτυρο το καυτό σκεύος.

  • Ρίχνουμε 1/4 του φλιτζανιού από το μείγμα και κουνάμε το αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να απλωθεί και να πάρει το επιθυμητό σχήμα. Βάζοντας τόσο λίγο μίγμα θα έχουμε λεπτές κρέπες.

  • Η συνταγή είναι και για γλυκές και για αλμυρές κρέπες!