Συνταγή για Κρέπες
Υλικά:
- 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 πρέζα/ες ζάχαρη
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1¼ φλ. γάλα φρέσκο
- 2 κ.σ. βούτυρο (λιωμένο και κρύο) (40γρ)
- Λίγο βούτυρο για το ψήσιμο
Εκτέλεση:
Για τη ζύμη:
- Όλα μας τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα.
- Προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Χτυπάμε καλά με σύρμα τον χυλό να ενωθούν τα υλικά.
- Αφήνουμε το μίγμα για κρέπες να μείνει και να σταθεί για 1 ώρα.
- Αν ο χυλός είναι παχύς, ρίχνουμε λίγες σταγόνες γάλα.
Για το ψήσιμο:
- Ζεσταίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Βουτυρώνουμε με λίγο μαλακό βούτυρο το καυτό σκεύος.
- Ρίχνουμε 1/4 του φλιτζανιού από το μείγμα και κουνάμε το αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να απλωθεί και να πάρει το επιθυμητό σχήμα. Βάζοντας τόσο λίγο μίγμα θα έχουμε λεπτές κρέπες.
- Η συνταγή είναι και για γλυκές και για αλμυρές κρέπες!