ΣΥΝΤΑΓΗ

Ρολό ομελέτα με λαχανικά και φέτα

τρεις γενιές παράγουμε αυγά

Υλικά

  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

  • ½ κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά στικς

  • 2 μεγάλα μανιτάρια κομμένα σε φέτες

  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε ροδέλες

  • 4-5 ντοματίνια κομμένα στη μέση

  • 2 ΚΣ μαϊντανό ψιλοκομμένο

  • 1 κγ ελαιόλαδο

Για το μείγμα:

  • 3 αυγά*

  • 3 ΚΣ γάλα

  • ¼ κγ αλάτι

  • 1 πρέζα πιπέρι

  • ¼ κγ ρίγανη

  • 3 ΚΣ τριμμένο τυρί ένταμ ή γκούντα ή κασέρι

  • 70 γρ φέτα θρυμματισμένη


Εκτέλεση

 
  • Κόβουμε τα λαχανικά, τα κολοκυθάκια σε ροδέλες, τα μανιτάρια σε φέτες, την πιπεριά σε στίκς, τα ντοματίνια στα δύο και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό.

  • Στο μπολ χτυπάμε με το σύρμα ή το πιρούνι, τα αυγά μαζί με το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το τριμμένο τυρί.

  • Βάζουμε το τηγάνι στην εστία σε μέτρια-δυνατή ένταση και ζεσταίνουμε 1 κγ ελαιόλαδο.

  • Προσθέτουμε τα λαχανικά, τα κρεμμυδάκια, το κολοκυθάκι, τα μανιτάρια, την πιπεριά με μια πρέζα αλάτι και μισή πιπέρι, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μαλακώσουν (αν χρειαστεί αφού εξατμιστούν τα υγρά τους, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νερό).

  • Όταν ετοιμαστούν, βάζουμε τα ντοματίνια, το μαϊντανό, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε το μείγμα των αυγών.

  • Μειώνουμε την ένταση σε χαμηλή, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να ψηθεί για 7 λεπτά περίπου (να στερεοποιηθεί και η πάνω επιφάνεια).

  • Γυρίζουμε την ομελέτα και από την άλλη πλευρά, θρυμματίζουμε τη φέτα στη μισή επιφάνεια και σκεπάζουμε με το καπάκι για άλλα 4 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθεί και από κάτω και να μαλακώσει η φέτα.

  • Κάνουμε την ομελέτα ρολό μέσα στο τηγάνι και την σερβίρουμε στο πιάτο!