ΣΥΝΤΑΓΗ

Croque Madame

τρεις γενιές παράγουμε αυγά

Υλικά

  • 4 αυγά

  • 8 φέτες ψωμί του τοστ

  • 8 φέτες ζαμπόν

  • 1 1/2 φλ. τριμμένη γραβιέρα

  • Λίγο πιπέρι

  • Λίγο βούτυρο για το ψωμί

Για την κρέμα:

  • 300 γρ. γάλα

  • 50 γρ. βούτυρο

  • 60 γρ. αλεύρι

  • 4 κ.σ. γραβιέρα

  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

  • Αλάτι


Εκτέλεση

 
  • Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα.

  • Βάζουμε 4 φέτες ψωμί του τοστ σε ταψί, αλείφουμε με λίγο βούτυρο και βάζουμε 2 φέτες ζαμπόν σε κάθε ψωμάκι.

  • Βάζουμε λεπτή στρώση κρέμα πάνω στο ζαμπόν και πασπαλίζουμε λίγη γραβιέρα.

  • Καλύπτουμε με τις υπόλοιπες φέτες.

  • Αλείφουμε λίγο βούτυρο στην επιφάνεια και ψήνουμε για 10 λεπτά.

  • Ρίχνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί.

  • Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά για να λιώσουν τα τυριά και να κάνει κρούστα.

Για την κρέμα:

 
  • Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα και αφήνουμε στην άκρη.

  • Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά με σύρμα, για να ψηθεί για 2 λεπτά.

  • Προσθέτουμε το ζεστό γάλα λίγο λίγο σταδιακά, ανακατεύοντας με το σύρμα να γίνει πυκνή και λεία η κρέμα.

  • Αλατίζουμε και προσθέτουμε μοσχοκάρυδο και τη γραβιέρα.

  • Αφήνουμε στην άκρη.

  • Τέλος, σερβίρετε με ένα τηγανητό αυγό στην κορυφή