Υλικά
- 4 αυγά
- 8 φέτες ψωμί του τοστ
- 8 φέτες ζαμπόν
- 1 1/2 φλ. τριμμένη γραβιέρα
- Λίγο πιπέρι
- Λίγο βούτυρο για το ψωμί
Για την κρέμα:
- 300 γρ. γάλα
- 50 γρ. βούτυρο
- 60 γρ. αλεύρι
- 4 κ.σ. γραβιέρα
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα.
- Βάζουμε 4 φέτες ψωμί του τοστ σε ταψί, αλείφουμε με λίγο βούτυρο και βάζουμε 2 φέτες ζαμπόν σε κάθε ψωμάκι.
- Βάζουμε λεπτή στρώση κρέμα πάνω στο ζαμπόν και πασπαλίζουμε λίγη γραβιέρα.
- Καλύπτουμε με τις υπόλοιπες φέτες.
- Αλείφουμε λίγο βούτυρο στην επιφάνεια και ψήνουμε για 10 λεπτά.
- Ρίχνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί.
- Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά για να λιώσουν τα τυριά και να κάνει κρούστα.
Για την κρέμα:
- Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά με σύρμα, για να ψηθεί για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ζεστό γάλα λίγο λίγο σταδιακά, ανακατεύοντας με το σύρμα να γίνει πυκνή και λεία η κρέμα.
- Αλατίζουμε και προσθέτουμε μοσχοκάρυδο και τη γραβιέρα.
- Αφήνουμε στην άκρη.
- Τέλος, σερβίρετε με ένα τηγανητό αυγό στην κορυφή