Υλικά
2 πατάτες μεγάλες καθαρισμένες
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
1 αυγό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
3 φέτες παστουρμάς ΜΙΡΑΝ
λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι για το γαρνίρισμα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ τρίβουμε τις πατάτες στην χοντρή πλευρά του τρίφτη. Σε κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά βάζουμε το ηλιέλαιο μέχρι να ζεσταθεί. Ρίχνουμε τις τριμμένες πατάτες και τηγανίζουμε μέχρι να χρυσαφίσουν. Όταν είναι έτοιμες, τις βγάζουμε με τη σπάτουλα και τις ακουμπάμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
Παράλληλα, σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σπάμε το αυγό και το τηγανίζουμε μέχρι να ψηθεί καλά και να παραμείνει ο κρόκος μελάτος. Μεταφέρουμε τις τηγανητές πατάτες σε πιάτο. Με πλατιά σπάτουλα βγάζουμε το αυγό από το τηγάνι και τα ακουμπάμε προσεκτικά πάνω στις πατάτες. Κόβουμε τον παστουρμά σε πολύ λεπτές, μακριές φέτες και τον πασπαλίζουμε πάνω από τα αυγά. Πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο κρεμμύδι ή μαϊντανό και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρουμε αμέσως.