map marker white

ΣΥΝΤΑΓΗ

ΑΥΓΑ ΠΟΣΕ

τρεις γενιές παράγουμε αυγά

Υλικά

2 αυγά

1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης

1 αβοκάντο κομμένο σε λεπτές φετούλες

2 φέτες καπνιστό σολομό

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε νερό σε ένα μικρό κατσαρολάκι (ή το βράζουμε στο βραστήρα και μετά το αδειάζουμε στο κατσαρολάκι) και ρίχνουμε μέσα μερικές σταγόνες ξύδι. Μόλις βράσει, χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά, έτσι ώστε να μην έχει καθόλου φυσαλίδες στο νερό. Σπάμε τα αυγά μας προσεκτικά ένα ένα μέσα σε ένα μπολ και τα ρίχνουμε απαλά στο νερό. Τα αφήνουμε περίπου 3 λεπτά και τα βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα. Αν έχουν συγκρατήσει πολύ νερό, τα αφήνουμε σε ένα τρυπητό ή πιάτο να στραγγίσουν για μερικά δευτερόλεπτα πριν τα βάλουμε στο φαγητό μας.

Παράλληλα με τα αυγά, ζεσταίνουμε το ψωμί μας στη φρυγανιέρα ή στην τοστιέρα. Κόβουμε το αβοκάντο μας σε λεπτές φετούλες και τις απλώνουμε πάνω στο ζεστό ψωμί.

Αλατίζουμε. Απλώνουμε από πάνω το σολομό και τέλος τα ποσέ αυγά μας. Ξανα-αλατίζουμε, αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγο πιπεράκι και το τρώμε αμέσως πριν κρυώσει!