Υλικά
1 αυγό Λαβιδά
2 κρόκοι αυγού
1 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. λευκό ξίδι από κρασί
375 ml ηλιέλαιο
1 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε το αυγό και προσθέτουμε τους κρόκους, τη μουστάρδα, το ξίδι και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μεταξύ τους με ένα σύρμα χειρός.
Tip1: Αν έχουμε ραβδομπλέντερ, μπορούμε να βάλουμε όλα τα υλικά μαζί, με την ίδια σειρά που αναφέρθηκε, σε ένα ψηλό δοχείο και να τα χτυπήσουμε, ξεκινώντας από τον πάτο του δοχείου. Ανεβάζουμε το ραβδομπλέντερ αργά και σταθερά, για να μην κόψει η μαγιονέζα.
Tip2: Μπορείτε να διατηρήσετε τη μαγιονέζα στο ψυγείο για 3-4 μέρες.