Υλικά
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
300 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 αυγά
100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
Εκτέλεση
1) Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
2) Προσθέτουμε το σπανάκι σε δόσεις.
3) Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι και να χάσει τον όγκο του για 1-2 λεπτά.
4) Σχηματίζουμε λακουβίτσες στο σπανάκι, αποσύρουμε από την φωτιά και σπάμε από ένα αυγό σε κάθε λακουβίτσα, προσέχοντας να μην σπάσει ο κρόκος.
5) Αλατοπιπερώνουμε κάθε αυγό, συμπληρώνουμε με λίγο ελαιόλαδο και καλύπτουμε με καπάκι για να μαγειρευτούν τα αυγά.
6) Για μελάτα αυγά, σε χαμηλή φωτιά, αφήνουμε το καπάκι για 3-4 λεπτά ενώ για πιο σφιχτά αυγά αφήνουμε για 1-2 λεπτά παραπάνω.
7) Προσθέτουμε τη φέτα από πάνω, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε ζεστά.