ΣΥΝΤΑΓΗ

CREME BRULEE

τρεις γενιές παράγουμε αυγά

Υλικά

100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική + extra 100 γρ. για το πασπάλισμα

6 κρόκους αυγού Λαβιδά, medium

1+½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

500 ml κρέμα γάλακτος, ΝΟΥΝΟΥ, πλήρης

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C, στον αέρα.

Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τους κρόκους, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε με το σύρμα χειρός, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.

Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ και τη ζεσταίνουμε, μέχρι να πάρει μια βράση.

Με μια βαθιά κουτάλα, προσθέτουμε τη ζεστή κρέμα στο μπολ με τους κρόκους, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σουρώνουμε το μείγμα μέσα σε ένα δοσομετρικό και αφαιρούμε τον αφρό από επάνω.

Στρώνουμε μια πετσέτα στον πάτο από ένα ταψί φούρνου, τοποθετούμε μέσα τις φόρμες για κρεμ μπρουλέ και τις γεμίζουμε ισόποσα με το μείγμα, σχεδόν μέχρι επάνω.

Μεταφέρουμε προσεκτικά το ταψί στον φούρνο, προσθέτουμε το βραστό νερό στο ταψί, μέχρι να καλύψει τις φόρμες λίγο παραπάνω από τη μέση και ψήνουμε για 30-35 λεπτά.

Αφαιρούμε προσεκτικά τις φόρμες από το ταψί και τις αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Πασπαλίζουμε τις κρεμ μπρουλέ με κρυσταλλική ζάχαρη, καίμε με το φλόγιστρο μέχρι να καραμελώσει όμορφα η ζάχαρη και σερβίρουμε.

Tip: Προσθέτουμε βραστό νερό μέσα στο ταψί για να μπορέσει να ψηθεί ομοιόμορφα η κρέμα. 2. Το νερό πρέπει να είναι οπωσδήποτε βραστό. 3. Σε περίπτωση που δεν έχουμε φλόγιστρο, μπορούμε να κάψουμε τη ζάχαρη στο grill στο δυνατό, μέχρι να δούμε ότι καραμελώνει.