ΣΥΝΤΑΓΗ

Αυγομπουκίτσες

τρεις γενιές παράγουμε αυγά

Υλικά:

  • 3 Αυγά
  • 2 Πατάτες
  • 1 φλ. Τριμμένη φρυγανιά
  • Ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι ή σχοινόπρασο
  • Τριμμένο τυρί
  • 1 φλ. Αλεύρι
  • 3-4 κ.σ. Γάλα:
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Γλυκιά πάπρικα
  • Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τα αυγά και την κομμένη πατάτα να βράσουν μαζί σε νερό για περίπου 15 λεπτά.
  2. Αφού βράσουν, τα στραγγίζουμε. Πολτοποιούμε τις πατάτες με ένα πιρούνι σε ένα μπολ. Καθαρίζουμε τα αυγά και πολτοποιούμε τα με το πιρούνι και τα προσθέτουμε στις πατάτες.
  3. Προσθέτουμε τη φρυγανιά, το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, το τριμμένο τυρί, το αλεύρι, την πάπρικα και μια μικρή ποσότητα γάλατος (για να βοηθήσει το μείγμα να δέσει). Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  4. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Λαδώνουμε τα χέρια μας (για να μην κολλάει το μείγμα) και πλάθουμε το μείγμα σε μικρές στρογγυλές μπάλες.
  6. Πιέζουμε ελαφρά κάθε μπάλα για να πάρει το σχήμα μικρού νάγκετ (περίπου 1-1,5 εκ. πάχος).
  7. Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι. Τηγανίζουμε τις μπουκιές σε χαμηλή φωτιά, φροντίζοντας να μην είναι πολλές μαζί στο τηγάνι.
  8. Τις γυρίζουμε μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν ένα χρυσαφί-καφέ χρώμα και από τις δύο πλευρές.

 

        Σερβίρουμε τις αυγουμπουκιές ζεστές, συνοδεύοντας με μια σάλτσα της επιλογής μας!