Υλικά:
- 3 Αυγά
- 2 Πατάτες
- 1 φλ. Τριμμένη φρυγανιά
- Ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι ή σχοινόπρασο
- Τριμμένο τυρί
- 1 φλ. Αλεύρι
- 3-4 κ.σ. Γάλα:
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Γλυκιά πάπρικα
- Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα αυγά και την κομμένη πατάτα να βράσουν μαζί σε νερό για περίπου 15 λεπτά.
- Αφού βράσουν, τα στραγγίζουμε. Πολτοποιούμε τις πατάτες με ένα πιρούνι σε ένα μπολ. Καθαρίζουμε τα αυγά και πολτοποιούμε τα με το πιρούνι και τα προσθέτουμε στις πατάτες.
- Προσθέτουμε τη φρυγανιά, το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, το τριμμένο τυρί, το αλεύρι, την πάπρικα και μια μικρή ποσότητα γάλατος (για να βοηθήσει το μείγμα να δέσει). Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Λαδώνουμε τα χέρια μας (για να μην κολλάει το μείγμα) και πλάθουμε το μείγμα σε μικρές στρογγυλές μπάλες.
- Πιέζουμε ελαφρά κάθε μπάλα για να πάρει το σχήμα μικρού νάγκετ (περίπου 1-1,5 εκ. πάχος).
- Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι. Τηγανίζουμε τις μπουκιές σε χαμηλή φωτιά, φροντίζοντας να μην είναι πολλές μαζί στο τηγάνι.
- Τις γυρίζουμε μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν ένα χρυσαφί-καφέ χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρουμε τις αυγουμπουκιές ζεστές, συνοδεύοντας με μια σάλτσα της επιλογής μας!
