ΣΥΝΤΑΓΗ

Mini Quiche Lorraine

τρεις γενιές παράγουμε αυγά

✅ Υλικά (για 10–12 τεμάχια)
Για τη βάση (προαιρετικά):
1 φύλλο έτοιμης ζύμης τάρτας (ή σφολιάτας), ξεπαγωμένο
Λίγο αλεύρι για το άνοιγμα της ζύμης
Για τη γέμιση:
4 αυγά
200 ml κρέμα γάλακτος (ή 100 ml κρέμα + 100 ml γάλα για πιο ελαφριά υφή)
100 γρ. καπνιστό μπέικον (κομμένο σε μικρά κομμάτια)
100 γρ. τριμμένο τυρί
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

🥄 Εκτέλεση βήμα-βήμα

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  2. Ανοίγουμε ελαφρώς τη ζύμη και κόβουμε με κουπ πατ ή με φλιτζάνι τις βάσεις μας ώστε να καλύπτουν τον πάτο και τα τοιχώματα της φόρμας.
  3. Τοποθετούμε τις βάσεις στη φόρμα για μάφιν και πιέζουμε ελαφρώς με ένα πιρούνι
  4. Σοτάρουμε το μπέικον και το κρεμμύδι και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν
  5. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και μια πρέζα μοσχοκάρυδο.
  6. Ρίχνουμε μέσα το μπέικον, το κρεμμύδι και το τριμμένο τυρί και ανακατατεύουμε
  7. Γεμίσουμε τις θήκες αφήνιοντας περίπου 3 χιλιοστά κενό από το χείλος.
  8. Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 20–25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
  9. Τα αφήνουμε 5-10 λεπτά να κρυώσουν.

💡 Tips
Μπορείτε να τα φτιάξετε και χωρίς βάση, σαν “mini crustless quiche” – ιδανικά για χαμηλούς υδατάνθρακες.
Διατηρούνται στο ψυγείο 3 μέρες και ζεσταίνονται τέλεια στο φούρνο ή τοστιέρα.