ΣΥΝΤΑΓΗ

Βάφουμε αυγά με φυσικό τρόπο

τρεις γενιές παράγουμε αυγά

Βάφουμε αυγά με φυσικό τρόπο

 

Υλικά:

Ανάλογα με το χρώμα που θέλουμε να πετύχουμε επιλέγουμε ανάμεσα σε:

  • Κόκκινο λάχανο για μπλε χρώμα στα αυγά (3-4 φλιτζάνια λάχανο)
  • Βατόμουρα για σκούρο μπλε χρώμα στα αυγά (3-4 φλιτζάνια βατόμουρα)
  • Παντζάρια για ροζ/ κόκκινο χρώμα στα αυγά (3-4 φλιτζάνια κομμένα παντζάρια)
  • Φλούδες κρεμμυδιών για πορτοκαλί/ κοραλί/ κεραμιδί χρώμα στα αυγά (3-4 φλιτζάνια φλούδες)
  • Κουρκουμάς για κίτρινο χρώμα στα αυγά (3-4 κουταλιές της σούπας λάχανο)
  • Σπανάκι για πράσινο χρώματα στα αυγά (3-4 φλιτζάνια σπανάκι

Εκτέλεση:

  1. Ακολουθούμε τα ίδια βήματα για όλα τα υλικά.
  2. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το υλικό που για το χρώμα που θέλουμε και γεμίζουμε με τόσο νερό όσο απαιτείται για να καλύπτονται τα υλικά μας αλλά και τα αυγά.
  3. Στη συνέχεια, βάζουμε λευκό ξίδι και βράζουμε για μισή ώρα. (Βράζουμε για παραπάνω ώρα αν θέλουμε πιο έντονο χρώμα).
  4. Έπειτα, σουρώνουμε και ρίχνουμε πάλι το νερό στην κατσαρόλα, βάζοντας τώρα τα αυγά. Βράζουμε για 10 λεπτά.
  5. Βγάζουμε τα αυγά με μία τσιμπίδα ή ένα μεγάλο κουτάλι, τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά τοποθετώντας τα σε αντικολλητικό χαρτί και τα σκουπίζουμε με ένα πανάκι μετά. (Tip: Το έχουμε βουτήξει πρώτα σε λίγο λάδι για να είναι τα αυγά γυαλιστερά).

Extra tips:

  • Τα αυγά καλό είναι να είναι λευκά. Έτσι θα «τραβήξουν» ακόμα καλύτερα το χρώμα.
  • Για να πετύχει επίσης, το βάψιμο των αυγών, πρέπει να τα έχουμε βγάλει από το ψυγείο νωρίτερα ώστε να έχουν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Χρησιμοποιούμε ένα πανάκι με ξίδι για να καθαρίσουμε τα αυγά πριν το βράσιμο και το βάψιμο.
  • Το τελικό χρώμα δεν θα είναι τόσο έντονο όσο αναμένει κανείς όταν χρησιμοποιούμε φυσικά υλικά για το βάψιμο.