ΣΥΝΤΑΓΗ

Αγιοβαλεντίνικη Σοκολατόπιτα

τρεις γενιές παράγουμε αυγά

Αγιοβαλεντίνικη Σοκολατόπιτα

 

Υλικά:

  • 310 ml νερό
  • 300 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 280 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ και κοσκινισμένο
  • 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 αυγά, large
  • 3 κ.σ. κακάο, κοσκινισμένο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Προεραιτικά παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το νερό, τη ζάχαρη, το κακάο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Μόλις διαλυθεί, προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  2. Αφού λιώσουν, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, αδειάζουμε 240 γρ. από το παραπάνω μείγμα σε ένα μπολ και αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη.
  3. Κατόπιν, προσθέτουμε στο κατσαρολάκι το αλεύρι σε δόσεις, το μπέικιν πάουντερ και τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα χειρός, μέχρι να σφίξει ελαφρώς το μείγμα.
  4. Στη συνέχεια, αδειάζουμε το μείγμα από το κατσαρολάκι σε μία τετράγωνη αντικολλητική φόρμα διαστάσεων 25Χ25 εκ., όπου έχουμε απλώσει 2 φύλλα λαδόκολλας σε σχήμα σταυρού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά στους 240°C στον αέρα.
  5. Μόλις ψηθεί, αποσύρουμε το γλυκό από το φούρνο, κάνουμε τρύπες με ένα μαχαίρι στην επιφάνειά του κι έπειτα, περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα που κρατήσαμε στο μπολ.
  6. Τέλος, αφήνουμε τη σοκολατόπιτα να κρυώσει ελαφρώς, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!