ΣΥΝΤΑΓΗ

Αυγόφετες

τρεις γενιές παράγουμε αυγά

Τραγανές αυγόφετες στο φούρνο

Υλικά:

  • 1 καρβέλι Ψωμί
  • 6 Φρέσκα αυγά
  • 1 και 1/3 κούπα Κρέμα Γάλακτος
  • 1/3 κούπα Καστανή Ζάχαρη
  • 3 κ.σ. Βούτυρο
  • 1 κ.γ. Αλάτι
  • 1/2 κ.γ. Κανέλα (Σκόνη)
  • Ξύσμα πορτοκάλι

Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε το καρβέλι σε φέτες
  2. Τις βάζουμε σε ένα ταψί και έπειτα στο φούρνο για περίπου δέκα λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές.
  3. Τις γυρνάμε και από τις δύο πλευρές.
  4. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο και τα χτυπάμε καλά
  5. Βουτάμε καλά τις φέτες ψωμί μέσα και τις έπειτα τις αδειάζουμε σε ένα βουτυρωμένο βαθύ ταψί
  6. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και βούτυρο
  7. Ψήνουμε στους 180 για 40 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές.

Καλή όρεξη!