Αφράτο Banana Bread
Υλικά:
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ¾ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
- 100γρ. ζάχαρη
- 150γρ καστανή ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 βανίλια
- 3 ή 4 ώριμες μπανάνες, πολτοποιημένες
- 1 κουταλιά γιαούρτι
- 1 κουταλιά λάδι
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180° C
- Αλείψτε μια φόρμα ψωμιού με βούτυρο και στρώστε χαρτί ψησίματος.
- Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και την κανέλα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τις ζάχαρες, το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά με έναν αυγοδάρτη. Προσθέστε τα αυγά, τις πολτοποιημένες μπανάνες και τη βανίλια. Ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε το λάδι και το γιαούρτι στο μείγμα ζάχαρης και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο.
- Προσθέστε το αλεύρι στα υγρά συστατικά σε τρεις δόσεις, ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη ή μια σπάτουλα μέχρι να μην υπάρχουν εμφανή ίχνη αλευριού πριν από την επόμενη δόση. Λίγοι σβώλοι είναι εντάξει.
- Ρίξτε το μείγμα ομοιόμορφα στη φόρμα. Με ένα μαχαίρι, κάντε μια γραμμή κατά μήκος του κέντρου.
- Ψήστε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι ένα ξύλινο σουβλάκι ή ένας δοκιμαστής κέικ να βγαίνει με μερικά υγρά ψίχουλα.
- Μεταφέρετε το κέικ σε μια σχάρα για 5 λεπτά και μετά αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
Καλή όρεξη!