ΣΥΝΤΑΓΗ

Banana Bread

τρεις γενιές παράγουμε αυγά

Αφράτο Banana Bread

Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¾ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 150γρ καστανή ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 βανίλια
  • 3 ή 4 ώριμες μπανάνες, πολτοποιημένες
  • 1 κουταλιά γιαούρτι
  • 1 κουταλιά λάδι

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180° C
  2. Αλείψτε μια φόρμα ψωμιού με βούτυρο και στρώστε χαρτί ψησίματος.
  3. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και την κανέλα.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τις ζάχαρες, το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά με έναν αυγοδάρτη. Προσθέστε τα αυγά, τις πολτοποιημένες μπανάνες και τη βανίλια. Ανακατέψτε καλά.
  5. Προσθέστε το λάδι και το γιαούρτι στο μείγμα ζάχαρης και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο.
  6. Προσθέστε το αλεύρι στα υγρά συστατικά σε τρεις δόσεις, ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη ή μια σπάτουλα μέχρι να μην υπάρχουν εμφανή ίχνη αλευριού πριν από την επόμενη δόση. Λίγοι σβώλοι είναι εντάξει.
  7. Ρίξτε το μείγμα ομοιόμορφα στη φόρμα. Με ένα μαχαίρι, κάντε μια γραμμή κατά μήκος του κέντρου.
  8. Ψήστε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι ένα ξύλινο σουβλάκι ή ένας δοκιμαστής κέικ να βγαίνει με μερικά υγρά ψίχουλα.
  9. Μεταφέρετε το κέικ σε μια σχάρα για 5 λεπτά και μετά αφήστε το να κρυώσει εντελώς.

Καλή όρεξη!